Ai nevoie de o baterie nouă pentru mașina ta?

În ultimii ani, piața de acumulatori auto s-a extins și în mediul online, astfel că, în ziua de astăzi, se pot găsi o sumedenie de produse la prețuri variate. În plus, evoluția digitală a oferit șoferilor posibilitatea de a comanda online baterii auto la domiciliu, cea mai avantajoasă și comodă variantă.

Așadar, atunci când bateria cea veche te-a lăsat, nu trebuie să-ți faci griji având în vedere gama extinsă de acumulatori auto de pe piață din care poți alege. Există anumite magazine de specialitate cum ar fi Sorgeti, de pildă, care oferă o serie de beneficii – cum ar fi livrarea, montajul și verificarea bateriei în mod gratuit – în punctele de lucru cu service autorizat. În medie, durata de funcționare a unei baterii poate fi cuprinsă între 3 și 5 ani, în condiții de utilizare normală.

De altfel, prețul nu este singurul criteriu pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când alegem acumulatorul, ci ar trebui să ținem seama de o serie de caracteristici pentru a face alegerea corectă. Așadar, iată care sunt principalele trăsături de care ar trebui să ținem cont:

  • Dimensiunile. (înălțime, lățime, lungime). Chiar dacă poate părea un aspect banal, nu trebuie să trecem cu vederea dimensiunile bateriei pe care dorim să o achiziționăm. În principiu, acestea sunt specificate în cartea tehnică a automobilului.

  • Capacitatea. Aceasta se referă la cantitatea de energie stocată de aceasta și se măsoară în A.h (Amper pe oră). Aceasta constituie cantitatea de sarcină transferată de curent electric de un amper timp de o oră. În general, este calculată de către producător în funcție de consumatorii de curent pe care îi are automobilul și se măsoară în Amperi/h (Ah).

  • Tensiunea. Acest aspect se măsoară în Volți și reprezintă tensiune electrică generată la bornele bateriei auto.

  • Tipul de bornă. Poți opta pentru un tip de bornă standard sau japonez.

  • Compatibilitatea. Este important să alegi un acumulator auto compatibil cu motorul tău, altfel spus dacă mașina utilizează benzină sau motorină și să fie raportat la cmc pe care îi are motorul autovehiculului.

  • Gama. La ora actuală, pe piața de baterii pentru mașini poți alege produse mai ieftine sau ceva mai scumpe, dar calitatea trebuie să primeze. Altfel spus, ar fi bine să alegi baterii din gama plus sau premium.

  • Brand. Printre cele mai recomandate mărci de acumulatori auto de pe piața actuală se numără Zap, Varta, Fulmen, Bosch, Sorgeti.

  • Polarizarea. Aceasta poate fi normală sau inversă. Este foarte important ca atunci ca procesul de montare să se realizeze corect.

  • Magazinul de baterii auto. Având în vedere cât de mult s-a extins piața de specialitate în ziua de astăzi, atunci când alegi bateria ar trebui să te orientezi către un magazin de acumulatori – cum ar fi Sorgeti – care livrează baterii de calitate inclusiv la domiciliu. În plus, dacă vei respecta condițiile garanției, acumulatorul pe care l-ai achiziționat de la acest magazin online, poate fi înlocuit. De asemenea, verificările tehnice necesare care se efectuează în mod obligatoriu o dată la șase luni, se pot face în mod gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.