Ai IDEEA? O poti înscrie la concursul de planuri de afaceri Forseda – “FORmare si SErvicii pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului”

SC Tobimar Construct SRL, în calitate de lider de parteneriat, implementeaza proiectul ”FORSEDA – FORmare si SErvicii pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului”, ID 105768, în parteneriat cu SC GE – COST 2001 SRL și SC 4C RURAL STRATEGIC SRL.

Valoare totală a proiectului este de 14.651.993,46 lei, din care 14.365.156,66 lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă solicitată şi are o durată de implementare de 34 luni.

Obiectivele specifice ale proiectului FORSEDA sunt:

1) Îmbunătăţirea competenţelor în domeniul antreprenoriatului pentru 500 de persoane din Regiunea Centru (min. 30 de persoane/judeţ), care intenţionează să înfiinţeze o afacere, membri ai grupului ţintă.

2) Furnizarea a minim 1.440 de ore de servicii personalizate de consiliere/consultanţă/ mentorat persoanelor selectate în vederea implementării planurilor de afaceri.

3) Înfiinţarea a cel puţin 60 de întreprinderi la nivelul Regiunii Centru (cel puţin 2/judeţ) în vederea creări a cel puţin 120 de locuri de muncă în cadrul lor.

Grupul ţintă al proiectului FORSEDA este compus din 500 de persoane, şomeri şi persoane inactive (300) şi angajaţi (200), din care minim 250 femei, provenind din Regiunea Centru, respectiv din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu.

Îndeplinirea obiectivului general al proiectului presupune desfăşurarea următoarelor activităţi destinate grupului ţintă:

1. Activităţi de pregătire şi furnizare a programelor de formare antreprenorială – activitatea de formare profesională va cuprinde cursuri de iniţiere pentru compentenţe comune – competenţe antreprenoriale, a căror durată este de 100 ore/cursant autorizate de Autoritatea Naţională de Calificări.

2. Activităţi de selecţie a cel puţin 60 de planuri de afaceri înscrise în concurs de către membrii grupului ţintă, în vederea acordării ajutorului de minimis.

3. Activităţi de efectuare a unor stagii de practică organizate în cadrul unor întreprinderi existente, funcționale, ale căror activitate economică face parte din aceeași grupă CAEN cu cea aferentă planului de afaceri selectat.

4. Activităţi de consiliere/ consultanță/ mentorat ce vor fi oferite persoanelor selectate în vederea implementării planurilor de afaceri, completând cunoștințele și aptitudinile dobândite de aceștia în cadrul formării și a stagiilor de practică.

5. Activităţi de decontare de către administratorul schemei de antreprenoriat a sumelor aferente implementării planurilor de afaceri selectate în cadrul proiectului. Valoarea totală a ajutorului de minimis este de 2.000.000 euro; vor fi subvenţionate cel puţin 60 de întreprinderi în vederea creări a cel puţin 120 de locuri de muncă în cadrul lor.

Primul pas este completarea acestui chestionar, care ajuta echipa de implementare să evalueze nevoile persoanelor interesate.

Cine se poate înscrie?

• Șomeri

• Persoane inactive

• Angajați

• Nivelul studiilor: învățământ obligatoriu (minim 8 clase)

• Persoane care își au domiciliul în mediul rural sau urban din Regiunea Centru

• Persoane care doresc să inițieze o afacere nonagricolă în mediul urban din Regiunea Centru

Romania Start Up Plus este un apel de proiect prin intermediul căruia se vor acorda finanțări de până la 40.000 de euro pentru înființarea de afaceri nonagricole în mediul urban.

https://www.facebook.com/FORSEDA.Centru/

Etape:

1. Înscrierea: completarea online a formularului „Chestionar privind interesul pentru înființarea de Start UP-uri la nivelul Regiunii Centru – FORSEDA” sau contactează-ne prin e-mail la tobimarconstruct@tobimar.ro

2. Formare antreprenorială (100 de ore): cursurile de formare vor dezvolta competențele manageriale și spiritul inovator ale dumneavoastră

3. Elaborarea planului de afaceri: specialiștii proiectului vor oferii consultanța necesară pentru elaborarea planului de afaceri

4. Concursul planurilor de afaceri: planul de afaceri elaborat este înscris în concurs și susținut în fața unui juriu alcătuit din oameni de succes în domeniul antreprenorial

5. Selectarea planurilor de afaceri (minim 60): afișarea listei câștigătorilor ale căror planuri de afaceri vor primi ajutorul de minimis

 

Persoane de contact:

• Județul Alba – Voj Sebastian Daniel, Responsabil Grup Țintă, 0742248501

• Județul Brașov – Rusan Nicoleta, Responsabil Grup Țintă, 0748481891

• Județul Covasna + Harghita – Bădescu Simona, Responsabil Grup Țintă, 0735878288

• Județul Mureș – Iancu Ioan Alin, Responsabil Grup Țintă, 0747090696

• Județul Sibiu – Vulcu Mihai Ioan, Responsabil Grup Țintă, 0747196639

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 în cadrul cererii de propuneri de proiecte POCU/82/3/7/Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toţi“, Prioritatea de investiţii 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, în conformitate cu contractul de finanţare POCU/82/3/7/105768.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.