Agențiile de turism cer modificare structurii anului școlar

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) solicită ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, schimbarea structurii anului şcolar 2016 – 2017, pentru ca familiile cu copii şcolari să poată opta pentru concedii şi în perioada extinsă a sezonului, se arată într-un comunicat al ANAT remis vineri, citat de economica.net.

‘Observăm cu surprindere, că şi în acest an, proiectul de ordin de ministru referitor la structura anului şcolar 2016 – 2017 nu ia în seama poziţia exprimată constant de ANAT în legătură cu perioada vacanţei de vară a elevilor. Chiar în acest an, până în 24 iunie, ultima zi de şcoală, au fost numeroase zile toride, ce nu permit la dotările actuale ale şcolilor desfăşurarea normală a procesului de învăţământ. Aceeaşi vreme caldă a extins sezonul turistic estival, însă familiile cu copii şcolari nu pot alege perioada extinsă’, spune preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, în scrisoarea trimisă ministrului Educaţiei.

Ca propuneri de lucru, ANAT susţine ideea unei vacanţe de vară eşalonată pe zone geografice (de exemplu Muntenia 1 iunie – 1 septembrie, Moldova 10 iunie – 10 septembrie, Transilvania 20 iunie – 20 septembrie), fie eşalonată pe cicluri şcolare (clasele I-IV de la 1 iunie – 1 septembrie, clasele V-VIII de la 10 iunie la 10 septembrie, liceul, între 20 iunie – 20 septembrie).

Mai multe puteți citi aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.