ADR Centru participă la Târgul de promovare a industriilor automotive

Colaborarea începută în cursul anului trecut între Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și compania franceză Advanced Business Events este concretizată din nou, la acest început de an, prin organizarea, în parteneriat, a Târgurilor Internaționale ”Automotive & Aerospace Meetings Romania”, care se desfășoară în Pavilioanele C și D din Complexul Expozițional Romexpo – București, în perioada 13-15 februarie 2018. La acest eveniment participă 140 de companii 20 de țări europene.

Intitulat ”Automotive Meetings Romania – Manufacturing & Aftermarket – ediția I”, târgul care vizează dezvoltarea relațiilor de afaceri dintre companiile străine și cele care activează pe piața românească în domeniul industriei auto, cu toate componentele sale, se desfășoară în paralel cu manifestarea expozițională dedicată industriilor din domeniul aeronautic. Ediția din acest an a celor două evenimente este organizată sub egida Ministerului Economiei și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu sprijin din partea InvestRomania, OPIAR și al Camerei de Comerț și Industrie a României. La acest eveniment ADR Centru are un rol determinant prin organizarea, pentru prima dată în cadrul unui astfel de eveniment, a unei vizite de documentare și informare a participanților la târg, în Regiunea Centru, la companii din județele Alba, Brașov și Sibiu care activează în cele două domenii. La ”Automotive Meetings Romania”, ediția februarie 2018 – platforma internațională de întâlniri de afaceri între furnizori și contractori din industria automotive – participă 76 de firme din 16 țări, între care Germania, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Austria, Turcia, Ungaria, Slovenia, Cehia și, bineînțeles, România. Din Regiunea Centru, în afară  de standul ADR Centru, care prezintă oportunitățile generale de investiții în regiunea noastră, participă încă șapte companii de renume, între care COMPA Sibiu și Roman Brașov.

 

În acest an are loc cea de-a doua ediție a Târgului internațional ”Aerospace Meetings Romania”, derulat în paralel cu ”Automotive Manufacturing Meetings Romania”, tot la ROMEXPO București. Din punct de vedere al tipului de eveniment ”Aerospace Meetings Romania” este prima manifestare din țara noastră dedicată întâlnirilor de afaceri din industria aeronautică, aerospațială și de apărare. Prima ediție, de anul trecut, s-a bucurat de un succes important, atrăgând participarea unor companii internaționale de prestigiu. La prima ediție au participat 130 de companii din 15 țări și au fost organizate 1.300 de întâlniri de afaceri între furnizori si cumpărători. La evenimentul din acest an participă firme din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Belgia, Ungaria, Cehia, Polonia, Slovenia și România. Din Regiunea Centru sunt prezente 7 companii, între care IAR Ghimbav, Airbus Helicopters Romania, Aernova European Components, Premium Aerotec și Aeropart Expert.

 

Întâlnirile de afaceri sunt organizate între companii purtătoare de proiecte sau în căutare de noi furnizori și companiile care oferă soluții, servicii sau produse pentru fiecare din partenerii din industria orizontală. Întâlnirile sunt organizate pe baza alegerilor făcute de fiecare companie participantă, iar evenimentul în ansamblul său își propune să adune în același loc toate companiile care intervin în lanțul de producție din jurul fiecărei industrii.

 

”Am deschis această colaborare cu firma franceză, deoarece este recunoscută la nivel mondial pentru calitatea evenimentelor de business pe care le organizează. La nivelul Regiunii Centru, domeniile din industriile de aeronautică și automotive fac parte din Strategia de Specializare Inteligentă regională, ca și componente referitoare la industriile cu cel mai mare avânt din ultima perioadă. Firmele de la noi excelează chiar la nivel european în aceste domenii, iar în regiune s-au stabilit în ultimii ani mulți investitori străini care au dezvoltat afaceri relevante pentru aceste industrii. De altfel, în România, sectorul auto are o contribuție foarte importantă la echilibrarea schimburilor comerciale cu statele europene, balanța exporturilor înregistrând an de an valori semnificative la nivel național. Strategia noastră răspunde nevoii de a fundamenta mai bine investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare realizate prin politica de coeziune a UE. Ne dorim ca, în urma dezvoltării parteneriatului nostru și a derulării acestor târguri pentru industriile regionale, fondurile structurale alocate prin programul REGIO 2014-2020 să poată fi folosite mai eficient pentru dezvoltare”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la participarea Agenției la evenimentele de la București.

Organizatorul evenimentelor de la ROMEXPO este compania franceză Advanced Business Events (abe–www.advbe.com) organizatorul seriilor de evenimente Aerospace Meetings și Automotive Meetings peste tot în lume. Prin marca, BCI Aerospace, abe organizează evenimente de prestigiu precum Aeromart Toulouse, Aeromart Montréal, Aeromart Nagoya, Aeromart Korea, Aeromart Summit Tianjin, cât și evenimentul A&DSS Seattle, organizat în parteneriat cu Boeing. În cea de-a treia zi a manifestării, joi, 15 februarie 2018, ADR Centru va organiza trei vizite de documentare la obiective industriale din Regiunea Centru, în domeniile Aeronautic și Automotive, respectiv la Airbus Helicopters Romania, din Ghimbav-Brașov, la Compa SA, din Sibiu și la Star Assembly, din Sebeș-Alba, unde și-au anunțat intenția de a participa aproape o treime din cei prezenți la târgurile de la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.