Acțiune cu efective mărite la Aiud

41 de poliţişti au acţionat ieri, 7 aprilie, în zona Aiudului, pentru menţinerea siguranţei publice şi pentru prevenirea accidentelor rutiere. Au fost efectuate 20 de controale, constatate 9 infracţiuni şi aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.010 lei.

La data de 7 aprilie 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în mediul urban şi rural din zona Aiudului.

La această acţiune au participat poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi acţiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Poliţiei Municipiului Aiud şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud.

Poliţiştii au efectuat 20 de controale şi au acţionat în două filtre rutiere, fiind constatate 9 infracţiuni, din care una de natură judiciară, 4 la regimul silvic, două la regimul circulaţiei rutiere şi două de altă natură.

Au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.010 lei, din care 5 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 2 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 87 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Totodată, au fost identificaţi 5 autori de infracţiuni şi a fost luată măsura reţinerii faţă de o persoană.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de M.C.O., de 30 de ani, din Aiud, care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de “lovire sau alte violenţe”.

În sarcina tânărului, s-a reţinut faptul că, în noaptea de 06/07.04.2016, l-a agresat pe un tânăr din comuna Lopadea Nouă, cauzându-i leziuni corporale ce necesită, pentru vindecare, 7-8 zile de îngrijiri medicale.

M.C.O. este cunoscut cu antecedente penale, anterior fiind condamnat pentru mai multe infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi distrugere şi eliberat condiţionat din închisoare.

În cursul zilei 8 aprilie 2016, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi, în vederea arestării preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.