Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei în județul Alba a ajuns la 92,13%. Comunicat

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei în județul Alba a crescut la 92,13%. DSP transmite mulțumiri colaboratorilor

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba dorește să transmită mulțumiri tuturor colaboratorilor implicați în activitățile de prevenire și limitare a epidemiei de rujeolă, întrucât datorită eforturilor comune acoperirea vaccinală a crescut la nivelul județului Alba la 92,13%.
Direcția de Sănătate Publică Alba dorește să mulțumească autorităților publice locale, Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Asociației Medicilor de Familie, Episcopiei și, în egală măsuri, Colegiului Medicilor.

Prin efort comun s-a reușit o creștere a procentului de acoperire vaccinală la ROR pentru grupa de vârstă 9 luni-9 ani, de la 65.8% (1 iulie 2017) la 92,13% (15 august).

Astfel, în luna iulie au fost vaccinați 1.665 de copii, iar în prima jumătate a lunii august au fost vaccinați 1.306 de copii.

”Doresc să transmit mulțumiri tuturor colaboratorilor, părinților care au înțeles importanța și rolul vaccinării și nu în ultimul rând colegilor din DSP Alba, o echipă unită, de profesioniști, ale căror eforturi s-au concretizat în atingerea obiectivelor propuse”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”Ne dorim ca eforturile celor implicați să nu înceteze și buna colaborare între instituția noastră și ceilalți factori implicați în procesul de vaccinare să continue pe termen lung, în folosul comunităților”, a spus directorul adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa.

DSP Alba a înființat șapte centre suplimentare de vaccinare împotriva rujeolei, în zone greu accesibile și vulnerabile la îmbolnăvire, în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Răchită).

Până în prezent s-au vaccinat în aceste centre 426 copii. Vaccinarea a fost efectuată de personalul DSP în colaborare cu medicii de familie din zonă și mobilizarea efectuată de asistenții comunitari și mediatori.

Acțiunile de vaccinare vor continua și în perioada următoare, ținta de acoperire vaccinală fiind de peste 95%.

Biroul de presă al DSP Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.