A fost aprobat cel mai mare proiect de infrastructură de apă şi canal din judeţul Alba din exerciţiul 2014 – 2020

COMUNICAT DE PRESA

A fost aprobata finantarea de catre Uniunea Europeana a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, in valoare totala de 114.079.588 euro (fara TVA). Astfel, Uniunea Europeana va finanta acest proiect cu 86.737.563 euro (fara TVA), la aceasta suma adaugandu-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investitiilor, iar Beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Proiectul cuprinde 3 contracte de servicii, unul de furnizare vehicule operaționale, si 9 contracte de lucrări, prin care se vor realiza investiții în infrastructura de apă și apă uzată, dupa cum urmeaza:

-reabilitarea aductiunilor Galda-Teius-Aiud-Ocna Mures si Galda-Blaj,

-extinderea si reabilitarea aductiunilor Cimpeni-Abrud si Cimpeni-Baia de Aries,

-extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Alba Iulia, localitatea Pâclișa, în aglomerarea Ighiu, localitatea Țelna si în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, execuție lucrări pt. extinderea sistemelor de apă în Arieșeni.

-extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă

-extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni si in aglomerarea Blaj – Sâncel -extindere/reabilitare sistem de alimentare cu apă în Cistei si  Bucerdea Grânoasa- Crăciunelu de Jos

-construire stații de epurare apă uzată in Abrud si Baia de Arieș, reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești (Cimpeni).

Prin intermediul acestui proiect vor fi continuate actiunile integrate de dezvoltare a sistemelor de apa si apa uzata in aglomerarile cu o populatie cuprinsa intre 2000-10.000 locuitori. Astfel, in ceea ce priveste  alimentarea  cu apa  vor beneficia peste 100.000 de locuitori din aria de deservire a 4 sisteme zonale de alimentare cu apa: Alba, Zlatna, Apuseni si  Arieseni, iar pentru canalizare-epurare circa 23.000 locuitori din 7 aglomerari: Alba Iulia, Ighiu, Aiud-Lopadea Noua, Blaj, Sancel, Abrud, Baia de Aries, Unirea, Razboieni.

In vederea sustinerii acestui proiect major de investitii, SC APA CTTA SA ALBA, anunta intentia de majorare a pretului apei potabile si a tarifului la canalizare, incepand cu 01.01.2018, in baza Strategiei de tarifare pe o perioada de 5 ani aprobata de catre toate Consiliile locale membre, prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.