5,500 de străini au lucrat în acest an în România

Pentru 2016, numărul de lucrători străini nou admişi pe piaţa muncii a fost de 5.500 persoane, din care 3.500 lucrători permanenţi, 200 lucrători stagiari, 200 lucrători sezonieri, 100 lucrători transfrontalieri, 800 lucrători înalt calificaţi şi 700 lucrători detaşaţi, arată o analiză publicată de site-ul www.obiectiv.info.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, declara, la începutul lunii octombrie, că autorităţile lucrează la simplificarea vizelor pentru muncitorii străini, măsură care ar putea fi luată în mandatul actualului Guvern.

“În acest moment sunt lucruri pe care putem să le facem. O dată, să simplificăm regimul vizei. Este o chestiune care durează până la 6 luni ca cineva din exterior să poată să vină să lucreze (…) Ai nişte elemente în care se lucrează, pe proiecte. Vin, lucrează, pleacă. Vine un indian, scuze, care vine cu un proiect de IT, lucrează cu un vietnamez… Aici lucrăm efectiv cu Ministerul de Externe de vreo trei-patru luni la partea aceasta. Progresul există, nu este atât de rapid cum mi-aş fi dorit, dar cel puţin există măcar o minimă zonă de confort, că lucrăm la lucrul acesta. Ştiu cum e, că nu sună neapărat extrem de hotărât, dar avem lucrul acesta şi sperăm să îl putem termina pe mandatul actualului Guvern”, a spus, atunci, Dragoş Pîslaru, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.