31 Martie: Dragonu AKA 47 revine în Alba Iulia pentru un concert în Pub Skit’ 77

Dragonu AKA 47 revine în Alba Iulia pe data de 31 Martie pentru un concert în Pub Skit’ 77. Intrarea: 15 lei (biletele se vor cumpara la intrarea în club).

Dragonu AK47, pe numele său real Dragoș Tudorache , s-a născut pe 13 octombrie 1985, în Bârlad. Ajunge la facultate, urmându-și visul de a deveni un celebru B-Boy. Apreciind foarte mult muzica rap, dădea freestyle-uri cu prietenii săi, mai mult pentru a se amuza cu aceștia după.

Conjunctural, gașca de B-Boy ajunge la un concurs de battle de la care lipsea unul din concurenți. Încurajat de tovarășii cu care venise, Dragonu’ AK47 urcă pe scenă. Și câștigă. De aici pornește cariera sa de concurent la battle-uri, urmând ca în aceaste circumstanțe să-l cunoască pe AFO și să formeze Atacuri Verbale, prima trupă de freestyle, care concertează și strânge multă lume pasionată de acest tip de manifestare hip-hop prin țară.

În 2008, formează, alături de Chimie, Specii (la care se adaugă, mai târziu, gAZAh).

Înființează Haarp Cord, alături de Sișu, Pacha Man și Cedry2k și spre sfârșitul lui 2011, își lansează primul EP solo, ”Adio 47 Omul Vechi”, material despre care spune că reprezintă o metaforă pentru închiderea unui capitol din viața lui de care nu e mândru.

În 2012, Haarp Cord e la un pas de destrămare. Sișu este din nou arestat, iar Pacha Man se ceartă cu Cedry2k și Dragonu’ AK47. Cu toate acestea, cei doi îl cooptează pe Carbon în proiect pentru al doilea album, care este lansat în vară. Și doar câteva luni mai târziu, apare al doilea EP al lui Dragonu’ AK47, ”Dagoș V’o Dă”.

În sfârșit, după un an de concerte, Dragonu’ AK47 se bucură de ieșirea lui Sișu din închisoare, în 2013, pentru a relua proiectul Haarp Cord, alături de Tecko Starr și Stress. Albumul este lansat în toamnă, în 2014, apare al treilea EP solo, cu un titlu foarte sugestiv: ”Anul Dragonului”. Momentan, Dragonu’ AK47 a hotărât să părăsească Haarp Cord și să se concentreze pe cariera solo.

Dragonu AKA 47 – www.fb.com/dragonuoficial
TKE – www.fb.com/Tache.aka.TKE
Egris – www.fb.com/Egrisanulabutoane

sursa biografie: soundzone.ro

Booking / Concerte Dragonu AKA 47: 0747 377 277 (Florin Dumitru) booking@amavi.ro – AMAVI
www.dragonu.ro 
Organizator: AMAVI Parteneri: HIPHOPNEWS.roHiphoplive.ro si Marpha Hip Hop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.