25 aprilie: Green Fashion Show la Alba Mall. Ținute spectaculoase din materiale reciclabile, prezentate de liceeni din județ.

Miercuri, 25 aprilie 2018 de la ora 17:00, liceeni din județul Alba, prezintă în cadrul paradei Green Fashion Show ținute vestimentare inedite, realizate din materiale reciclabile sau reciclate, arătând astfel că le pasă de mediul înconjurător.

Marele premiu constă într-o excursie pentru 3 grupuri câștigătoare, de asemenea vor fi premiați individual atât cei mai buni designeri cât și cele mai bune modele.

Grupurile participante la concurs au la dispoziție perioada cuprinsă între 25 martie – 25 aprilie 2018 pentru a realiza minim 4 creații vestimentare din materiale reciclabile/reciclate, creații care vor fi prezentate ulterior în cadrul unui spectacol-concurs denumit „Green Fashion Show”.

Prezentarea ținutelor realizate de fiecare grup se va face sub forma unei defilări-prezentare de vestimentații (durata maximă 3 minute) în cadrul spectacolului-concurs la care sunt invitați toți elevii liceelor din județul Alba.

În acest an Campania eCOol își propune să susțină promovarea anului care marchează 100 de
ani de la Marea Unire prin introducerea conceptului „Colecția Centenar”.

Astfel, elevii anul acesta vor fi premiați și la o categorie distinctă, pentru cea mai originală și creativă colecție de vestimentații care ilustrează aspecte legate de Centenarul României.

Această ilustrare poate fi realizată prin creții vestimentare care prezintă teme din folclorul național, momentele marcante din istorie, figuri importante legate de aceste momente istorice, etc.

Scopul acestei noutăți în cadrul Campaniei eCOol este conștientizarea in rândul tinerilor a rolului reprezentat de Marea Unire în edificarea României moderne ca stat național, prin reactualizarea memoriei privind evenimentele, personalitățile țării; cultivarea valorilor românești; revalorizarea identității naționale în rândul elevilor;

Evaluarea grupurilor se va face de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai partenerilor evenimentului, din specialiști în domeniul creației vestimentare, sponsori.

Jurizarea se va realiza în funcție de următoarele criterii urmărite atât în creațiile vestimentare prezentate dar și în momentele de prezentare ale grupurilor:

  • Originalitatea/creativitatea;
  • Impresia artistică (expresivitate, complexitate, valoare estetică în general)
  • Ilustrarea unui mesaj „eco” inclusiv prin folosirea materialelor reciclabile/reciclate (punctajul maxim va fi condiționat de utilizarea 100% a acestora, varietatea tipurilor de materiale);
  • Ilustrarea unei concepții a colecțiilor(bazată pe o idee centrală care poate fireprezentată prin mesaj, cromatică, un anumit stil de vestimentație, un anumit tip de material, etc).
  • Ilustrarea Centenarului României printr-o colecție de vestimentații care are la bază aspecte din istoria națională, folclorul românesc, personalități marcante ale culturii/istoriei/politicii românești

Premiile concursului:

I. O excursie oferită grupurilor câștigătoare (prin punctajul maxim obținut) la următoarele 3 categorii:

– Cel mai expresiv/convingător mesaj eco
– Cea mai bună colecție de vestimentații
– Cea mai bună reprezentare a Centenarului României (Premiul ”România 100”)

II. O excursie/eveniment oferit pentru cei 5 designeri/creatori ai celor mai bune 5 vestimentații individuale, câștigători pe bază de punctaj individual.

III. 5 Portofolii de modă/Sesiuni foto pentru cele mai convingătoare prezențe scenice.

IV. 10 bilete la spectacole/evenimente oferite pentru cele mai populare 10 prezențe din cadrul spectacolului, care vor fi alese prin vot online pe baza fotografiilor din spectacol postate pe pagina de Facebook ALEA.

V. Vouchere valorice pentru coordonatorii-profesori ai grupurilor câștigătoare la cele 3 categorii.

De asemenea vor fi acordate diplome prin care se va atesta sprijinul oferit de fiecare profesorcoordonator în organizarea campaniei „eCOol 2018”, precum și diplome pentru de participare pentru grupurile înscrise și prezente la spectacolul final „Green Fashion Show 2018”.

Organizatorii concursului sunt Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) împreună cu Consiliul
Județean Alba (CJ Alba) și Inspectoratul Școlar Județean Alba (IȘJ Alba).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.