Primul turneu la nivel internațional PRO AM din România va avea loc pe 17-20 iulie la Theodora Golf Club

Premieră- Theodora Golf Club aduce la un nou nivel experiența de golf în România- Primul turneu la nivel internațional PRO AM va avea loc pe 17-20 iulie

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, va organiza în perioada următoare cel mai important eveniment competițional al comunității de golf din România- turneul Theodora PRO AM, ediția 1, 17-20 iulie 2019. Organizat în parteneriat cu Romanian Golf Association evenimentul are toate ingredientele unei competiții internaționale de top: premii generoase, prezența unui arbitru internațional din Marea Britanie, un desfășurător susținut pe parcursul mai multor zile cu ajutorul partenerilor strategici Superbet si Gulfstream Aerospace Corporation.

Mai mulți jucători și-au securizat participarea la acest eveniment: 72 de jucători vor fi prezenți la Theodora PRO AM din care 54 de amatori și respectiv 18 profesioniști licențiați PGA.

Superbet dorește să iasă din zona de confort a sponsorizării sporturilor de masă, foarte populare și profitabile ca expunere, și să meargă spre alte ramuri mai puțin mediatizate în România. Astfel, sub egida #sustinemsportulromanesc am ajuns în 2019 alături de multe astfel de discipline și golful e una dintre ele. Sunt convins că mixul dintre profesioniști și amatorii pasionați vor crea un eveniment unic ca eleganță și mă bucur că ne numărăm printre partenerii primei ediții a Theodora PRO AM”, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general Superbet.

Investiția realizată de fondatorul Ioan Popa reușeste astfel să confirme la 2 ani de la inaugurare un prim eveniment internațional de anvergură care cu siguranță va fi continuat și în anii viitori.

Informații tehnice despre turneu Theodora PRO AM:

  • 17  iulie: ziua oficială de antrenament, welcome reception
  • 18 – 19 iulie: turneu pe echipe, sistem stableford, cele mai bune 2 scoruri din echipă
  • 20 iulie: competiție individuală

Clasament Theodora Pro AM

Departajarea și clasamentul profesioniștilor se vor realiza în urma cumulării rezultatelor din toate cele 3 zile de turneu. Căpitanul fiecărei echipe va avea drept de administrator pentru a completa scorul la fiecare gaură în parte  pe platforma am.golf, iar rezultatele se vor vedea live pe un ecran montat outdoor ( de 3 m) -o premieră pentru jocul de golf din România.

Prezentare arbitru Theodora PRO AM

Nic Gilks PGA UK și-a început cariera la Edgbaston Golf Club în 1976 ca și Assistant Professional, iar din 1982 devine Head Professional la Market Harborough Golf Club. În 2007 trece cu succes de examenele R&A și devine arbitru de succes la peste 100 de turnee printre acestea Welsh and Irish Open’s, Alfred Dunhill Links Championship în European Tour, Ricoh Women’s British Open ultimul turneu arbitrat fiind Ryder Cup 2018.

Premii Theodora PRO AM

Fondul de premii totale puse în joc este de 15.000 de euro pentru jucătorii profesioniști.

Joc pe echipe Locul I, II, III, individual amatori, individual Pro și premii speciale,  în total 22 de trofee și premii.

Theodora Golf Club a înregistrat rezultate remarcabile în 2018, primul an operațional:

• Peste 20 de turnee organizate, peste 800 ore de golf asistate de instructorii clubului

• Prezența importantă a jucătorilor de golf la fiecare turneu organizat: între 80 – 140 de jucători.

• Primii 100 membri ai clubului Theodora Golf Club care se bucură de acces premium la facilitățile oferite

• Un număr important de evenimente corporate organizate (peste 100 evenimente & teambuildinguri) și turiști care au accesat serviciile resortului de golf

Eforturile resortului românesc au fost recent apreciate pe plan extern- în februarie 2019 Theodora Golf Club a primit titlul de Best Golf Hotel la International Hospitality Awards, fiind singurul hotel din țară premiat în competiția de la Kiev, Ucraina. Gala de decernare a premiilor s-a desfăşurat pe 24 februarie, iar anul acesta au participat hoteluri și resorturi din 21 de țări, printre care Polonia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Austria, Croația, Muntenegru, Cehia, Estonia, Albania, Macedoania, Grecia, Georgia, Lituania, Letonia, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Serbia și România. Conceptul acestei gale este de a alege cele mai bune hoteluri în funcție de performanțele pe care le-au avut, anul anterior. Theodora Golf Club a fost desemnat marele câștigător la categoria „BEST GOLF HOTEL” și s-a aflat printre finaliști și la categoria „BEST SPORT HOTEL”. 

#####

Despre Theodora Golf Club

Theodora Golf Club este cel mai mare resort de golf din România, inaugurat în octombrie 2017, iar la designul său și-au adus aportul specialiști care au creat 18 parcursuri unice, finalizate cu cel mai lung traseu din Europa – par 6 – 735 m. Localizat în centrul Transilvaniei, Theodora Golf Club beneficiază de facilități unice și servicii premium într-un cadru natural, relaxat și primitor. Resortul oferă oaspeților, vizitatorilor și jucătorilor de golf: cazare de 4 stele în cele 15 vile deluxe, family și premium, restaurant internațional a la carte, lounge bar și terasă, salon privat, sală de conferințe, pavilion exterior pentru evenimente, piscină exterioară, simulator indoor și Pro Shop cu accesorii de golf.

Theodora Golf Club este un teren de golf premium, de 18 cupe, pe o suprafață de 56 ha, în lungime totală de 6518 m și numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung din Europa- 735 m. Facilitățile de golf includ simulatorul indoor și zonele de putting green, chipping area, bunkere de nisip și driving range-ul acoperit, cu sistem audio integrat si 20 de locuri de antrenament disponibile pe tot parcursul anului. Lacul unic de 5 ha cu insulă și cele două green-uri, unde pasionații golfului au posibilitatea să își exerseze măiestria, completează imaginea deosebită a terenului de golf. În calitate de membru al Theodora Golf Club, beneficiați de unicul teren de golf de 18 cupe din România, construit la standarde internaționale. Sunt disponibile mai multe pachete de membership în funcție de preferințele jucătorilor, iar clubul de golf oferă lecţii atât începătorilor, cât si jucătorilor experimentaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *