Asociația pentru Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț va avea un pavilion nou

Holzindustrie Schweighofer sprijină recuperarea copiilor cu dizabilități

  • Compania donează material lemnos și rumeguș Asociației pentru Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț
  • Cheresteaua din lemn de rășinoase oferită de companie va fi folosită pentru construirea unui pavilion pentru desfășurarea activităților organizate la centrul de călărie
  • Proiectul este o continuare a activităților de sprijinire a comunităților în care activează compania

Sebeș, 12 iulie 2019 – Compania Holzindustrie Schweighofer a donat material lemnos pentru construcția unui pavilion din lemn pentru desfășurarea activităților cu copii organizate de Asociația pentru Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț, județul Alba.

De asemenea, compania a donat un camion cu rumeguș care va fi folosit pentru așternutul animalelor.

Asociația pentru Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț oferă îngrijire, educație, recuperare și reabilitare pentru copii cu nevoi speciale și nu numai. O medie de 70 de copii frecventează săptămânal acțiunile organizate de Asociație, iar printre afecțiunile de care aceștia suferă se numără autismul, depresia, tulburările de comportament, de vedere, de învățare sau emoționale, precum și sindromul Down, hemiparezele, afecțiunile ortopedice sau neurologice și distrofia musculară.

„Rolul nostru ca terapeuți este să oferim momente de fericire copiilor,” spune Csilla Balogh, terapeut și manager al Asociației. „Indiferent de starea lor de sănătate, ei simt dragostea, chiar dacă nu reușesc să comunice sau chiar dacă nu au un vocabular bogat. Au fost copii care au reușit să pronunțe primele cuvinte pe cal, să întindă mâna spastică, sau să o folosească pur și simplu, sunt lucruri obișnuite pentru copii sănătoși dar pentru alții este rezultatul perseverenței, al muncii, al dăruirii și motivației.”

O echipă formată din patru persoane – terapeuți, logopezi și psihologi – lucrează cu șapte cai pentru desfășurarea activităților de hipoterapie și consiliere în condiții optime. „Rezultatele apar datorită muncii în echipă – copil, părinte, cal și terapeut,” adaugă Csilla Balogh. „Pentru a reuși să oferim copiilor momente de bucurie avem nevoie de condiții minime, de aceea materialele primite sunt de un real folos pentru construcția pavilionului dar și pentru confortul și curățarea cailor, respectiv rumegușul pentru așternut.”

Directorul administrativ al Holzindustrie Schweighofer Sebeș, Ionuț Batîr, consideră că „dreptul copiilor de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate posibilă, de a beneficia de îngrijire medicală, terapie și recuperare, este un drept fundamental. Modul în care alegem să îl respectăm ne definește ca oameni și ne dă măsura responsabilității ca organizații. Ne bucurăm că putem contribui și noi la eforturile Asociației, să-i facem pe acești copii să zâmbească și să se dezvolte armonios, să poată crește independenți și să se integreze în comunitate.”

Asociația pentru Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț își propune dezvoltarea capacității funcționale, afectiv-emoționale și sociale a copiilor cu nevoi speciale, în vederea obținerii unei vieți independente și a autonomiei de mișcare, precum și pentru integrarea socială parțială sau completă în comunitate.

Holzindustrie Schweighofer sprijină proiecte sociale, de educație și de mediu în regiunile în care desfășoară activitățile sale economice. Fabrica de cherestea din Sebeș a susținut cu precădere copiii aflați în situații de vulnerabilitate, prin parteneriate cu instituții ca Maternitatea Spitalului Municipal din Sebeș sau Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia. Până în acest moment, investițiile în proiectele de responsabilitate socială ale companiei depășesc 6,3 milioane de Euro.

*Fotografiile cu copiii participanți la activități au fost puse la dispoziție cu amabilitate de Asociația pentru Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *