Teatrul de păpuși ”Prichindel” încheie stagiune cu o reprezentație la Festivalul de Teatru de la Turda

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va fi prezent la Festivalul Internațional de Teatru de la Turda, festival care, prin tema aleasă – #freedom_of_choice/libertatea de a alege, propune o deschidere largă spre actul artistic și promovează libertatea creației.

„Mica Vrăjitoare”, în regia lui Todor Valov, este spectacolul care se încadrează perfect acestei teme, fiind unul din acele spectacole ale teatrului nostru pe care l-am definit ca fiind complex, plin de forță, de energie, dar cu o mare delicatețe artistică a scenografiei.

Mulțumim Teatrului „Aureliu Manea” din Turda că ne-a oferit această ocazie, prin invitația adresată, de a o prezenta pe Mica noastră vrăjitoare și spectatorilor turdeni.

Așadar, duminică, 7 iulie 2019, începând cu orele 12.00, Mica Vrăjitoare va urca pe scena Sălii Mari a teatrului din Turda și cu voioșia-i bine cunoscută, cu bunătatea și istețimea ei, dar și cu puțină magie, va cuceri cu siguranță și publicul din Turda.

Distribuția spectacolului „Mica Vrăjitoare” este formată din actorii și actrițele teatrului: Viorica Boda, Cristian Tudor Popa, Irina Melnic, Ramona Benchea Mincu, Mădălin Costea, Teodora Popa, Cătălina Mihăilă, Rareș Bogdan Porca. Iar echipa care realizează acest spectacol se compune din: Emiliya Ivanova-Malenova, semnatară a dramatizarii după povestea lui Otfried Preussler, Raluca Tulbure, traducător al dramatizării, Todor Valov – regie, Hristina Nedeva – scenografie, Plamen Mirchev – muzică, Elena Madaras – regie tehnică, Ovidiu Tămășan, Călin Popa – lumini, Florin Andrea – sunet, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – tâmplărie, Răzvan Laszlo și Ionel Rusu – mașiniști. Manager Ioana Bogățan.

„Dragi copii din România (… ) am devenit un scriitor care și astăzi scrie pentru copii cu aceeași plăcere ca la început. De ce? Fiindcă îmi plac copiii, fiindcă îmi place să povestesc și fiindcă sunt convins că fără povești – ca și fără pâine – copiii nu pot trăi și deveni oameni mari.” spune autorul poveștii care stă la baza acestui spectacol – Otfried Preussler

Cristina Smadea,

secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *