Persoanele cu dizabiltăți din două centre ale DGASPC au fost în excursie la Castelul Huniazilor

Castelul Corvinilor sau Huniazilor – cetatea medievală a Hunedoarei, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în ”top 10 destinații de basm din Europa”, a fost vizitat, miercuri, 3 iulie a.c., de către persoane adulte cu dizabilități ocrotite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos și Locuinței protejate nr. 10 Cricău.

Costul biletelor de intrare pentru beneficiari și personalul însoțitor a fost suportat de către administrația Castelului Corvinilor, DGASPC Alba achitând transportul acestora cu autocarul.

Excursia, la care au participat 31 de beneficiari însoțiți de personalul de specialitate, a avut un dublu scop, de petrecere a timpului liber într-un mod diferit și de cunoaștere a istoriei și a valorilor românești.

După vizitarea castelului, a urmat o plimbare în oraș și, bineînțeles, masa de prânz, constând în pachete cu hrană rece pregătite la CRRNPAD Galda de Jos, servită la umbră, pe terasa unui bistrou din Hunedoara, spațiu pus la dispoziție cu amabilitate și bunăvoință de către proprietarii acestuia.

Director general

Frăcea Valentin Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *