Expoziție de fotografie și alte acțiuni culturale pentru beneficiarii centrelor rezidențiale

Duminică, 30 iunie 2019, a fost o zi plină pentru 53 de persoane ocrotite în cadrul centrelor rezidențiale din Abrud aflate în structura DGASPC Alba – Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități (CIAPAD) și Locuințele protejate nr. 6, 7, 8, 14, 15 și 19 care, împreună cu personalul de specialitate, au participat cu bucurie la momentele festivalului Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Abrud. 

Beneficiarii au admirat expoziția de artă fotografică și au făcut ei înșiși fotografii, au urmărit recitalurile susținute de participanții la concurs, de artiștii consacrați, de ansamblurile folclorice, au dansat și au cântat, s-au bucurat de focul de artificii, dar cel mai încântați au fost de faptul că s-au aflat alături de oamenii din comunitate.

De asemenea, 31 de persoane beneficiare ale serviciilor oferite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos și Locuinței protejate nr. 10 Cricău, împreună cu personalul de specialitate, au participat la spectacolul ”Galda în sărbătoare” dedicat Zilei Universale a Iei Românești desfășurat pe stadionul din localitatea Galda de Jos.

Aceste evenimente culturale la care sunt prezente și persoane cu dizabilități ocrotite în centre rezidențiale sunt importante pentru participarea acestora la viaţa comunităţii, dar mai ales dau posibilitatea celorlalți oameni din societate să îi cunoască, să vorbească și să înțeleagă faptul că persoanele cu dizabilităţi fac lucrurile considerate obişnuite, mai diferit şi că au nevoie de condiţii adaptate abilităţilor şi experienţei lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *