Expoziția de artă fotografică: ”Comunitate, Multiculturalitate, Dezvoltare” în foaierul Bibliotecii Academiei Române


Fotograful Balog Zoltán a prezentat în cele 40 de fotografii o scurtă poveste a satului Rimetea – Torockó din judetul Alba.

Departamentul pentru Relații Interetnice și Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud au organizat în data de 19 iunie 2019 în foaierul Bibliotecii Academiei Române expoziția de artă fotografică cu titlul ”Comunitate, Multiculturalitate, Dezvoltare”. Expoziţia a fost vernisată de doamna Laczikó Enikő, secretar de stat, în prezenţa unui numeros public iubitor de artă fotografică.

Expoziția de artă fotografică a fost prezentată în cadrul proiectului transnațional pentru Europa Centrală și de Est intitulat ”Podurile toleranței” – ed. a VI-a, organizat de Federația Comunităților Evreiești din România, Forumul B’ nai B’ rith Dr. Moses Rosen și Academia Română, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Expoziția a abordat tematica contribuției minorităților naționale la dezvoltarea economică a României.

Fotograful Balog Zoltán a prezentat în cele 40 de fotografii o scurtă poveste a satului Rimetea – Torockó din judetul Alba și a comunității maghiare de acolo, sat care a fost distins în anul 1999 de catre Comisia Europeana cu premiul “Europa Nostra” pentru conservarea patrimoniului cultural si arhitectonic.

Prin derularea acestui proiect fotografic, organizatorii au demonstrat că arta și economia pot contribui, deopotrivă, atât la eliminarea prejudecăților și xenofobiei printr-o mai bună cunoaștere reciprocă, cât și la crearea unui spațiu de acțiune interculturală; la conștientizarea rolului important pe care minoritățile naționale îl au în dezvoltarea economică și culturală a unei comunități locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *