CONCURSURILE „MICII PIETONI” și „PATRULE ȘCOLARE ÎN ACȚIUNE” ȘI-AU DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

Preșcolarii din 7 grădinițe din Alba Iulia și componenții a 4 patrule școlare din județ au avut ocazia să-și demonstreze cunoștințele privind circulația rutieră, în cadrul unor concursuri organizate de IPJ Alba împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba. Activitățile au fost prevăzute în cadrul Proiectului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

Ieri, 4 iunie 2019, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16 din Alba Iulia a avut loc o nouă ediţie a concursului „Micii pietoni”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în cadrul Proiectului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

Şi în acest an, la concurs au participat 7 echipaje, de la toate grădiniţele din Alba Iulia, fiecare fiind format din 3 preşcolari.

Concursul a constat în 3 probe: demonstrarea cunoştinţelor privind regulile de circulaţie pietonală, recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântec cu tematică rutieră şi o probă practică.

Copiii au demonstrat cunoştinţe temeinice privind regulile de circulaţie, pe care le-au aplicat corect la proba practică a concursului dar şi talent în susţinerea momentelor artistice, toți fiind declarați câștigători și răsplătiți cu medalii, permise de buni pietoni, diplome, jocuri, rechizite și cărți de activități adaptate vârstei lor.

Azi, 5 iunie 2019, în municipiul Alba Iulia s-au reunit patrulele școlare de la şcolile gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia „Avram Iancu” din Abrud, „Nicolae Drăgan” din Galda de Jos şi „Ion Breazu” din Mihalț, care s-au întrecut în cunoștințe privind dirijarea traficului rutier, supravegheate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Alba Iulia.

Echipele, formate din câte 6 elevi, antrenate de profesorii coordonatori Sorin Pop, Ioan Galdău, Claudiu Danciu și Mihaela Viorel și supravegheate de poliţişti, au dovedit cunoaşterea temeinică a regulilor rutiere, precum şi faptul că pot fi un sprijin real atât pentru colegii lor cât şi pentru poliţiştii rutieri.

Locul I a fost ocupat de patrula şcolară a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, locul II a fost obţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, pe locul III s-a clasat echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud, iar mențiunea a fost acordată Şcolii Gimnaziale „Ion Breazu” Mihalț.

Toţi participanţii au fost premiaţi cu medalii, diplome, gadgeturi şi dulciuri, oferite de Consiliul Judeţean Alba.

Activităţile cuprinse în calendarul proiectului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” vor continua, mâine, 6 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, cu etapa judeţeană a concursului de siguranţă rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *