“FLORI PENTRU BLAGA”: MOMENT SOLEMN LA STATUIA POETULUI DIN LANCRĂMCea de-a XXXIX-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș și-a scris una dintre ultimele file duminică, 12 mai 2019, prin momentul solemn organizat la statuia poetului din Lancrăm. Primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor, a prezentat un sumar al activităților desfășurate pe parcursul festivalului, momentele solemne fiind însoțite de evocările realizate de invitații festivalului: Eugeniu Nistor, Ion Mărgineanu sau Zenovie Cârlugea și de recitalurile susținute de elevii Liceului Tehnologic Sebeș și de micuțul Andrei Albu din Lancrăm.

Emoția momentului a fost dublată de prezența doamnei Felicia Cornelia Bugnariu și a domnului Alexandru Bugnariu, nepoata, respectiv strănepotul marelui poet și filosof născut la Lancrăm care, din drag de Sebeș, au onorat cu prezența și ediția din acest an a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș.

Ultima zi a festivalului s-a încheiat printr-un spectacol extraordinar, la care au fost invitați maestrul Gheorghe Zamfir, soprana Rodica Gabriela Anghelescu, naistul și dirijorul Alexandru Pal și Orchestra Cazanoi.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *