50 de tineri la acțiunea de ecologizare de ”Fii voluntar de ziua Pământului”

Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu ROMSILVA , prin Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Alba, organizează la nivel național acțiunea de ecologizare Fii voluntar de ziua Pământului, proiect care s-a desfasurat si in Alba Iulia azi, 22 aprilie.

La actiunea de ecologizare au participat , pe langa echipa DJST Alba si ROMSILVA, 50 de tineri de la Cercetasii crestini, Asociaţia „Proiectul viziunea nevăzătorilor“, Centrul De Consiliere Si Sprijin Pentru Parinti Si Copii „Sfanta Maria” si alti voluntari dornici sa dea o mana de ajutor naturii. Pe langa strangerea de gunoaie, copiii au primit sfaturi utile despre cum putem sa protejam natura si sa ne cream un mediu de trai cat mai curat, iar la final au avut parte de multa distractie prin jocuri si activitati.

Data de 22 aprilie a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009 drept Ziua Planetei Pământ și se dorește a fi o expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Ziua Planetei Pământ a fost marcată prima oară în 1970 când a luat ființă mișcarea pentru protejarea mediului. Prima dată acest moment a fost marcat prin manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani. Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Gaylord Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc.

Din 1970 și până astăzi, în fiecare an, 22 aprilie a fost sărbătorită drept Ziua Pământului și se organizează manifestații care urmăresc să aducă în atenția oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător.

În ultimii ani, Ziua Pământului a devenit globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 141 de țări și ridicând problemele de mediu pe scena mondială, peste un miliard de oameni exprimându-și interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *