Fiecare merită o poveste – sesiune de formare la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba


Începând cu luna septembrie 2018, Asociația OvidiuRo derulează în România un program pilot de lectură ce se adresează în primul rând preșcolarilor și școlarilor mici din zonele defavorizate. Programul are ca obiectiv diseminarea de resurse educaționale de calitate și formarea de formatori care să contribuie la creșterea calității educației preșcolare și școlare mici din fiecare județ.

Intitulat sugestiv Fiecare copil merită o poveste programul a ajuns vineri, 22 martie 2019, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba unde începând cu ora 13:00 a avut loc o sesiune de formare la care au participat 25 de bibliotecari din mediul urban și rural. Sesiunea a fost susținută de doamna Elena Mocăniță, manager la Agenția pentru Educație Timpurie. Bibliotecarii prezenți au primit câte un set educational cu cărți și informații privind modalitățile de implementare ale programului pilot de lectură în grădinițe, program ce poate fi derulat de bibliotecile publice în parteneriat cu Asociația OvidiuRo. Tot cu acest prilej Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a primit ca donație o minibibliotecă și o colecție de cărți illustrate pentru copii.

Programul Fiecare copil merită o poveste are ca priorități oferirea de cărți copiilor ce provin din familii defavorizate, formarea de formatori în metode centrate pe dezvoltarea limbajului, a comunicării și a premiselor citirii și scrierii la preșcolari și școlarii mici și dotarea cu centre de bibliotecă în grădinițe sau școli din zonele defavorizate.

Activitatea face parte din proiectul 7.5 Parteneriate și este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba în parteneriat cu Asociația OvidiuRo și cu Inspectoratul Școlar Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *