20 de artiști din Alba, pe simezele Bucureștilor. Foto-video

Desant artistic la galeriile ”Caminul Artelor” din București, ale cărei simeze au fost umplute de lucrările a 20 de artiști din Alba. Organizată de Filiala Alba a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură ”Augustin Bena”, acțiunea s-a desfășurat sub genericul ”Artiști din Alba la București”.

Galeria ”Căminul Artelor” se află în Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Biserica Enei, la numărul 16, în apropiere de cladirea Facultății de Arhitectură, iar cei care vor să o viziteze au la dispoziție înca doă săptămâni.

Vernisajul expoziției a avut loc marți, 10.10.2017, de la orele 17.00, în prezența președintelui Filialei Alba a UAPR, pictorul icolae Ispas, a conf.univ.dr. Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România și a prof. Marius Barb – Barbone. Cei doi bucureșteni au apreciat eforturile pictorilor din Alba de a realiza o astfel de expoziție, adăugând că ”astfel de acțiuni ar trebui să facă toate filialele, pentru ca publicul iubitor de artă să cunoască talentele din toată țara, cei din București să vadă ce se creează la Alba, cei din Alba Iulia să vadă ce se creează la București, sau la Baia Mare sau la Râmnicu Vâlcea, pentru că este ușor să f profet în țara ta. Este important ca acest tip de expoziții să fie itinerante, astfel ca simezele galeriilor din toată țara să găzduiască arta întregii națiuni”.

Lucrările care sunt expuse sunt realizate de către Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Livia Bar, Mircea Boeriu, Viorica Boitor, Luminița Bretoiu, Dan Crecan, Dan Hauptcorn, Nicolae Ispas, Ana Jilinschi, Noemi Kusztos, Arina Muntean, Floare Muntean, Nicolae Toma Muntean, Dana Ortelecan, Ana Pantea, Angela Petruța, Alexandru Rădulescu, Aurel Sârbu și Eugen Măcinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.