2 proiecte din județul Alba participă în Finala Plină de Bine a Campionatului de Bine

Ajuns la ediția a V-a, Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate – Bursa Binelui, a intrat în ultima etapă a competiției, Finala Plină de Bine, cu 44 de proiecte susținute de către 43 de organizații neguvernamentale.

Etapa decisivă a Campionatului de Bine se desfășoară pe parcursul a 5 săptămâni anul acesta: 16 ianuarie – 19 februarie 2018, iar din totalul de inițiative calificate, 2 proiecte din județul Alba participă în Finala Plină de Bine.

Peste 68 000 de euro au fost strânși din partea a 5 400 donatori distincți în cele 6 săptămâni de la debutul competiției.

În Finala Plină de Bine pentru fiecare proiect calificat organizațiile trebuie atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donatori diferiți. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.

Prin Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

Proiectele finaliste

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/GAZDE-BUNE-IN-CASE-BATRANE—program-de-dezvoltare-locala-prin-patrimoniu-cultural

Gazde bune in case batrane este un program de dezvoltare locala prin patrimoniu cultural realizat de catre Asociatia Sinaptica in parteneriat cu comunitati rurale interesate sa-si foloseasca resursele culturale disponibile pe teritoriul lor, in scopul cresterii sociale, economice si culturale.

Ce urmareste acest program:

– sustinerea dezvoltarii turismului responsabil in zonele rurale cu patrimoniu cultural valoros, prin implicarea comunitatilor locale si a altor factori interesati;

– incurajarea dezvoltarii la nivel local a micilor industrii bazate pe mestesuguri si/sau pe produse agricole cu specific traditional;

– crearea unei retele de gazduire in cadrul gospodariilor traditionale, care sa valorifice turistic arhitectura vernaculara din mediul rural si patrimoniul gastronomic local.

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Terapie-complexa-si-integrata-destinata-copiilor-cu-deficiente-multiple

Prin proiect, Filiala Blaj a Asociatiei Serviciului de Ajutor Maltez in Romania isi propune continuarea programelor destinate copiilor cu dizabilitati multiple: terapie emotionala, de arta, kinetoterapie, socializare. Obiectivul nostru este dezvoltarea inteligentei emotionale a beneficiarilor, incluziune sociala prin acele activitati care stimuleaza sistemul senzorial, socializarea, orientarea lor spre ateliere protejate, si nu in ultimul rand oferirea parintilor acestor copii zilnic cateva ore de respiro, in care ne ocupam noi de copii lor. Grupul tinta al proiectului sunt 15 copii cu dizabilitati multiple: cu sindrom down, autism, retard psiho motric. Varstele lor sunt cuprinse intre 7-18 ani. La Blaj nu exista nici un centru de zi pentru copii cu dizabilitati.

Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Regulamentul competiției și mai multe detalii pe www.bursabinelui.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.