18 aprilie: Conferința de lansare a proiectului ”A.C.T.U.A.L.” la Hotel Transilvania

Euro-Link Consultants și partenerii săi, Casetim Alba Iulia, Noi Media Print SA și Asociația Pentru Dezvoltare Durabilă Slatina vă invită miercuri, 18 aprilie între 12:00 – 15:00, în sala de conferințe a Hotel Transilvania din Alba Iulia , la conferința de lansare a proiectului ”A.C.T.U.A.L. – Antreprenoriat- Competitivitate-Tehnologie-Utilitate-Abordare Locală Regiunea Centru”.

Evenimentul se bucură de prezența domnului Nicolae Covaci, fondatorul și sufletul formației PHOENIX, un artist de nivel european care a susținut întotdeauna proiectele adresate tinerilor și care, împreună cu promotorii proiectului, va susține ideile de afaceri ale potențialilor antreprenori.

Proiectul “A.C.T.U.A.L. – Antreprenoriat- Competitivitate-Tehnologie-Utilitate- Abordare Locală Regiunea Centru” este un proiect strategic adresat persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în Regiunea Centru (judeţele Braşov, Sibiu, Alba, Mureş, Harghita şi Covasna) care doresc să înfiinţeze afaceri în zona urbană.

Proiectul vizează finanţarea unui număr de 48 de întreprinderi mici şi mijlocii şi include activităţi de formare, consultanta antreprenorială pentru un număr de minim 400 de persoane, precum şi sesiuni de mentorat şi sprijinire a funcţionării întreprinderilor nou create.

Principalele activităţi ale proiectului sunt:

  • Realizarea de campanii de informare cu privire intervenția specifică proiectului
  • Recrutarea și selecția participanților la formare
  • Derularea programului de formare antreprenorială
  • Organizarea unui concurs cu premii cu tema “Inovarea socială în regiunea Centru”.
  • Selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului
  • Realizare stagiilor de practică
  • Crearea şi funcţionarea unui centru regional de dezvoltare a IMM în scopul sprijinirii implementării planurilor de afaceri precum şi a asigurării subvenţionării, funcţionarii, monitorizării întreprinderilor înfiinţate în cadrul proiectului şi a încurajării culturii antreprenoriale la nivelul regiunii
  • Oferirea de suport și servicii de consultanță în vederea înființării și demarării funcționării întreprinderii
  • Decontarea sumelor aferente implementării planurilor şi monitorizarea funcţionarii şi dezvoltării afacerilor selectate
  • Monitorizarea investiţie în vederea asigurării sustenabilităţii

Obiectivul general al proiectului  “A.C.T.U.A.L. “ este creşterea gradului de ocupare, facilitarea accesului pe piaţa muncii şi dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru 400 persoane prin furnizarea unor măsuri integrate de antreprenoriat, orientate pe creşterea mobilităţii şi a gradului de ocupare a persoanelor şomere, inactive, inclusiv a înfiinţării şi dezvoltării unor activităţi independente non-agricole în scopul creării de noi locuri de munca durabile în zonele urbane din regiunea de implementare Centru.

Proiectul vizează creşterea nivelului de educaţie şi dezvoltarea antreprenoriatului judeţean/regional în mediul urban, îmbunătăţirea mediului de afaceri, a calităţii vieţii şi a incluziunii sociale pentru 400 persoane (şomere, inactive sau care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) din regiunea Centru, prin intervenţii integrate şi viabile, care să conducă la dezvoltarea sustenabila, dinamica şi competitiva a comunităţilor din care fac parte şi a sectorului IMM pe plan regional.

Proiectul A.C.T.U.A.L. este elaborat în conformitate cu Schema de ajutor de minimis denumită  “România Start Up Plus”, aferentă Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU 2014 – 2020), Axa prioritară 3: “Locuri de muncă pentru toţi”’, Obiectivul tematic 8: “Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor”, Prioritatea de investiții 8.iii: “Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare”, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.