13 Februarie, Ziua Mondială a Radioului

Este cel de-al 7-lea an în care aceasta este marcată, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946, scrie site-ul studioului de Radio Cluj.

Reprezentantul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, Graham Dickson, a vorbit despre importanţa radioului în viaţa fiecăruia dintre noi:

It’s really a great pleasure to celebrate with Radio Romania!

E cu adevărat o plăcere să sărbătorim împreună cu Radio România ziua mondială a radioului în 2018. Radioul e cu noi 365 zile din 365; ne aduce împreună; creează comunităţi; ne oferă informaţii atât de importante; ne permite să participăm la dezbateri, să întâlnim opinii diferite de ale noastre. Trebuie să ne gândim că radioul e cel mai larg accesibil mijloc de comunicare în masă din lume. Radioul trebuie să reflecte populaţia în întreaga ei diversitate. Felicitări pentru Radio România şi ascultătorii săi!

În România, prima transmisiune a radioului public a fost la 1 noiembrie 1928, acum 90 de ani.

Publicistul, dramaturgul şi romancierul Dinu Săraru, care şi-a început cariera jurnalistică la Radio România, a vorbit despre cum vede el viitorul radioului.

Dinu Săraru: “N-am nici o îngrijorare cu privire la destinul radioului în viitor şi dacă mă gândesc la postul de radio public, care îmi inspiră atâta încredere, pentru că încă ştie să dea ora exactă, mă gândesc că nici un internet nu va putea egala francheţea şi viteza cu care radioul ştie să ne dea informaţia care să nu fie manipulatorie. În orice vârf de munte, radioul poate să ne ofere informaţia pe care o aşteptăm de la el şi să ne dea ceea ce e cel mai important, ora exactă”, se arată pe site-l oficial al Radio Romania Actualități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.