12 ani de la reglementarea profesiei de psiholog

Zi  de sarbătoare pentru profesia de psiholog

 

Fiecare profesie are o zi aniversară şi importanţa ei. Pentru cei care au îmbrăţişat domeniul fascinant al psihologiei, în urmă cu  12 ani au fost finalizate demersurile îndelungate și susținute de reglementare a profesiei de psiholog. Ziua de 27 mai este și va rămâne ziua în care profesia de psiholog a renăscut. În acea zi Parlamentul României a adoptat Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România. În acești 12 ani, am realizat multe. Ne-am organizat și am evoluat. Am întâmpinat probleme, pe unele le-am depășit, cu altele ne luptăm încă. Am evoluat și ne-am maturizat. Societatea actuală are nevoie de psihologi şi resimte o necesitate acută în toate direcţiile : în sistemul de sănătate, educaţie, instituţii de stat şi privat, primării şi alte autorităţi locale, până la cetăţenii obişnuiţi.

Colegiul Psihologilor Filiala Alba, marchează acest eveniment prin organizarea celei de a II-a ediţie  a ”Zilei Psihologului”la nivel teritorial, printr-o serie de activităţi, mâine, 20 mai , iar activităţile desfăşurate sunt aduse în atenţia publicului şi prin intermediul dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, şi vă mulţumim.

În intervalul orar 8-11, sediul Filialei Colegiul Psihologilor Alba din Bulevardul Revoluţiei 1989, Nr.47 B este deschis publicului larg pentru întrebări, propuneri şi sugestii, urmând ca după această oră să fie făcute vizite în diferite instituţii (şcoli, cămine de bătrâni), cât şi în parcul din faţa Catedralei Ortodoxe- pentru a sublinia importanţa şi rolul incontestabil al psihologului în societate indiferent de vârstă sau statut socio-profesional cât şi beneficiile servicilor psihologice. 

Acest eveniment este sărbătorit şi la nivel naţional în perioada 27-28 mai-Bucureşti, cuprinzând două părţi Conferința Națională de Psihologie” și ”Gala Psihologului”.

Mesajul preşedintelui de Filială

Este o zi specială, o zi în care psihologii  merită să fie sărbătoriţi. Împreună sărbătorim profesia și profesionalismul, mândri de organizația din care facem parte și de profesia pe care o practicăm cu empatie, responsabilitate, etică profesională, integritate, altruism și dorința de perfecţionare continuă. Această profesie rămâne a fi una din cele mai importante şi necesare. Nobleţea şi responsabilitatea acestei profesii  nu poate fi discutată, ea poate fi doar respectată şi admirată pentru toată dăruirea dumneavoastră professională. Pe viitor, în spiritul profesiei pe care am ales-o, îmi doresc să obţinem rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfăşurăm şi să avem parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă la solicitările societăţii. Vă doresc să fiţi cuprinşi de răbdare, echilibru, responsabilitate şi professionalism. Fiţi voi înşivă, simpli şi frumoşi, iubiți-vă, apreciați-vă, respectați-vă pentru ceea ce sunteţi și cum sunteți!

LA MULȚI ANI  STIMAȚI COLEGI!

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte Filiala Teritorială Alba

a Colegiului Psihologilor din România

Psiholog Eliza Boilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.